Kära politiker

Varför ska vi som blivit av med jobbet på grund av arbetsbrist straffas ytterligare en gång, genom att börja vår a-kassa med en veckas karens? Vi går ju inte hem med glädje sista arbetsdagen.
 
Varför ska många av oss som har a-kassa eller ersättning från försäkringskassan behöva ha lägre månadsinkomst än existensminimum än de som går på socialbidrag? Vi med a-kassa har faktiskt arbetat för att förtjäna ersättningen.
 
Varför ska vi som har ersättning från a-kassa eller försäkringskassa förlora pengar om vi är sjuka eller lediga, när en hel del av de som går på socialen kan vara hemma utan att en krona dras? 
 
Varför ska vi med praktikplatser få samma låga summa från försäkringskassan som de som går hemma och inget gör?
 
Varför ska vi som vill arbeta bli tvingade att tacka nej till några timmars arbete i veckan för att vi annars förlorar inkomst på att arbeta när våra 75 deltidsdagar är slut?
 
Varför ska vi som är över 29 år inte ha rätt till bostadsbidrag bara för att vi av olika anledningar inte skaffat några barn eller ens kan få? Vi kan av olika anledningar också ha dålig ekonomi.
 
Varför ska vi behöva tvingas betala skatt till barnomsorg innan vi ens skaffat något barn? Det borde börja gälla från den dagen man har barn och vara baserat på hur många man har precis som barnbidraget är.
 
Varför ska vi som inte har barn få klara oss på det vi har, när de med barn får bidrag till höger och vänster och även förlängda sådana i en del fall? 
 
Varför kan inte vi också få något extra? Det är faktiskt vi som får offra oss och ställa upp för alla andra, det är till exempel vi som får rycka in och arbeta när föräldrar vabbar, när de ska på diverse saker som rör deras barn eller när de vill tillbringa högtider med familjen. Och vad får vi för det? 
Inte ett skit, inte ens ett tack. 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Bimbo?

Bloggen kommer att handla om mina tankar, funderingar och om mina åsikter om både det ena och andra.

RSS 2.0